Bilde
Nøkkelen til suksess.
Les mer

  Personlig økonomi , sparing og forvaltning


  Bedre oversikt og bedre valg


  PERSONLIG  ØKONOMI OG SPARING.

  Orden i økonomien vil spare deg for mye bryderi og unødvendige kostnader/utgifter.

  Å ha orden betyr at utgiftene er tilpasset inntektene. I tillegg har du god oversikt og kontroll. 

  Hvis du ikke allerede har god oversikt over økonomien vil vi anbefale at du starter med å lage et budsjett som du følger opp med jevne mellomrom.  

  SPARING OG FORVALTNING.  

  Plassering og risiko.

  Plassering av midler i enkeltaksjer, aksjefond, obligasjoner, eiendom, valuta, råvarer mv. er forbundet risiko - alltid! Risikoen kan være liten, moderat eller høy avhengig hva du velger. Vi er alle forskjellige og har derfor ulik holdning til risiko. Noen liker fjellklatring eller ekstrem ski utfoldelse, andre føler seg mer komfortable på tradisjonelle fotturer eller bortover ski. Slik er det vel med oss i denne sammenhengen også. 

  Å ta ekstrem høy risiko i disse markedene er på en måte å sammenligne med gambling.

  Det eneste som kan kalles sikker plassering er innskudd i norske banker. Innskudd inntil 2 millioner kroner fra hver kunde er sikret gjennom Bankenes Sikringsfond. Men bankenes innskuddsrenter, justert for skatt og prisstigning, er ikke særlig attraktivt for tiden. 

  Tidshorisont er viktig.

  Hvor lenge du skal plassere midlene dine vil ha stor betydning for hvilke alternativer du bør velge.

  Diversifisere er nøkkelen. 

  Betyr at du kan redusere risikoen og oppnå bedre avkastning ved at midlene fordeles på flere aktivaklasser. Tilsvarende fordeling innenfor hver sektor.

  Velger du en risikoprofil som passer deg og tenker langsiktig, så er mye gjort. Bruk i tillegg magefølelsen/intuisjonen din og ikke tro blindt på "ekspertenes" anbefalinger. Spesielt ikke aktører som selger de samme produkter som de anbefaler.

  TopMantic er helt uavhengig av alle aktører i markedet.

  Vi kan gi deg kunnskap og hjelpemidler slik at du selv kan velge den spareform som passer best i din situasjon. Samtidig blir du bedre i stand til å vurdere råd fra andre når det er aktuelt.

   

      Sist oppdatert: 12.11.2017 19:36:32
Personlig økonomi , sparing og forvaltning